Beschermingsmiddelen

Een ongeval is vlug gebeurd. Daarom is het belangrijk dat je goed beschermt op de werkvloer. Een veiligheidshelm zet je op je hoofd als er gevaar is voor vallende voorwerpen. In heel wat bedrijven moet je overal een veiligheidshelm dragen.

Handschoenen bestaan in verschillende materialen. Als je met ruwe materialen werkt gebruik je best handschoenen in leder of textiel. Maar er bestaan er ook in rubber of kunststof als je met gevaarlijke chemische stoffen werkt.

Een veiligheidsbril beschermt je ogen tegen stof en wegspringende deeltjes, maar ook tegen opspattende chemische stoffen.

Werkschoenen vermijden dat je uitglijdt op een nat oppervlak. Vaak hebben ze een stalen neus om je tenen extra te beschermen tegen vallende voorwerpen. Het is belangrijk dat je schoenen goed aansluiten en de veters goed geknoopt zijn.

Gelaatsbescherming beveiligt niet alleen je ogen maar je hele gezicht. Dat is belangrijk als je aan elektrische installaties onder spanning werkt of als je met chemische stoffen moet werken. Vaak zit het gelaatscherm vast aan een helm.