Over Elektroclub

Elektroclub is een initiatief van Volta, kruispunt van elektrotechniek.

Volta werkt aan een sterke omkadering van de opleiding tot en het beroep van de elektrotechnicus.

De sociale partners, zijnde de werknemersorganisaties (ACV-CSC METEA, ABVV-Metaal en MWB-FGTB) en de werkgeversorganisaties (Eloya, FEE, Nelectra en Techlink) zijn vragende partij voor meer aandacht voor de instroom in opleiding en beroep. Het is hoog tijd om de instroom in het elektrotechnisch onderwijs te vergroten en de doorstroming van jonge werkzoekenden naar de arbeidsmarkt te verbeteren. Elektricien is vandaag nog altijd een knelpuntberoep.

  • Elektroclub is er voor jonge techneuten van 10 tot 14 jaar Op www.elektroclub.be vinden zij spelletjes, proefjes en de basisbegrippen uit de wereld van de elektriciteit op een speelse en spannende manier uitgelegd. Wie lid wordt van Elektroclub, ontvangt gratis het boekje Vonk thuis en wordt op de hoogte gehouden met een maandelijkse e-brief.
  • WATT’s Up is bedoeld voor alle jongeren en volwassenen die interesse hebben voor de elektrotechnische sector en er een professionele toekomst in willen uitbouwen. Op www.wattsup.be vinden zij alle informatie om een goede studiekeuze te maken. Ook de ouders van studenten elektrotechniek komen hier alles te weten over de talloze voordelen van een technische of beroepsopleiding. De website bevat ook een groot informatieluik over wat de job van elektricien precies inhoudt. Bij de site hoort een Facebook-pagina en het magazine WATT’s Up?, dat gratis verspreid wordt in alle Belgische elektrotechnische scholen en opleidingscentra voor jongeren.
  • Op www.stroomopwaarts.be vinden leerkrachten en begeleiders gratis promo- en educatief materiaal. De site is verdeeld in drie deelsites: een voor de leerkrachten van het basisonderwijs, een voor de leerkrachten in de eerste graad van het secundair onderwijs, en een voor de leerkrachten en begeleiders in het elektrotechnisch en volwassenenonderwijs.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.